ART ANTIPA ONLINE – Belladona Art în parteneriat cu Muzeul Naţional „Grigore Antipa”

 ART ANTIPA ONLINE – ATELIERUL DE DESEN, PICTURĂ ȘI ZOOLOGIE pentru COPII.

MODULE NOI DIN SEPTEMBRIE 2022!

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire virtuală cu Arta în cadrul Atelierelor Art Antipa Online.

Atelierele sunt un mod distractiv de a invata notiuni  din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltandu-se in acelasi timp si creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație.

La Atelierul Art Antipa Online se învaţă cum se desenează vieţuitoarele: insecte, păsări, animale şi obiecte naturale: scoici, roci, fosile, diferite structuri naturale.

Se studiază după colecţiile permanente ale Muzeului Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, exponateşi mulaje şi documentări (fotografii, albume cu animale, imagini macro, etc) pentru a se putea studia şi observa mai uşor subiectul prezentat. Temele reprezintă fauna Romaniei şi fauna mondială şi sunt structurate pe module tematice.

Se învaţă tehnici de reprezentare prin desen: măsurători, repere, axe de construcţie, proporţii, stabilirea formei, redarea expresiei şi detalii caracteristice fiecărei specie; şi prin culoare: redarea luminii şi a umbrei, reprezentarea texturilor: blana animalelor, penajul păsărilor, solzii peştilor, etc.; Se lucrează în tehnicile: acuarelă, culori acrilice şi creioane colorate pe diferite suporturi: hartie, acetofan, panza pe sasiu, sticla, obiecte modelate, pietre, rame, etc.

Se discută despre pictori clasici reprezentativi ce au avut natura (peisaje – habitat si fauna) ca sursă de inspiraţie pentru operele lor şi se arată exemple din albume de artă.

Şedinţele sunt practice iar lucrările rămân la participanţi.

Atelierul este destinat copiilor care doresc să înveţe să deseneze şi să picteze sub îndrumarea unui artist profesionist. Programul se desfăsoară astfel:

O grupa: Copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani

Această activitate creativă ajută la petrecerea timpului liber într-un mod plăcut, dezvoltă simţul estetic şi spiritul de observaţie şi ne apropie cu multă curiozitate de fascinanta lume a vieţuitoarelor din diferite habitate sau ere geografice.

Vă aștept cu drag!

 

Informatii & înscrieri Ateliere ART ANTIPA ON-LINE

GALERIE LUCRĂRI COPII:

 

🌸 Vei lucra cu profesor de arte plastice – Simona Cristina Zalinca – Formator de artă acreditat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Ministerul Muncii, profesor pedagog și artist vizual cu studii de specialitate absolvite în cadrul Universității de Artă din București – licențiată în Arte Decorative și Design și master Mentoratul în Educație în cadrul Facultății de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea din București, fondator Atelier Belladona Art din anul 2015.Experiență acumulată în peste 12 ani în cadrul programelor non-formale, de art terapie, activități extracurriculare și hobby pentru copii si adulti. Coordonator programe educaționale:

  • ART ANTIPA – atelier pentru copii organizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” începand cu anul 2015,
  • HĂRȚILE ARTEI ONLINE – atelier pentru copii organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
  • EDUCATIE PRIN ARTA pentru copii,
  • ORA DE ARTA – activitate extracurriculara organizata in parteneriat cu Liceul Teoretic National din Bucuresti,
  • Program On-line de Arta Distractiva pentru Copii,
  • și alte programe Art Hobby pentru adulti, realizate împreună cu diverse companii.

 


Informatii Ateliere ART ANTIPA ON-LINE

https://antipa.ro/product/art-antipa-online-3/

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.