ART ANTIPA la Muzeu – ATELIERUL DE DESEN, PICTURĂ ȘI ZOOLOGIE pentru COPII.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire virtuală cu Arta în cadrul Atelierelor Art Antipa la Muzeu.
Atelierele sunt un mod distractiv de a invata notiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltandu-se in acelasi timp si creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație.
Perioada de desfășurare:
Atelierele de toamnă Art Antipa se desfășoară sâmbătă, între orele 10:15 – 11:30 în Sala Atelier a Muzeului Antipa.
Succesiunea modulelor este următoarea:
Sâmbătă, 14 ianuarie 2023 – Pasărea tropicală cu coadă roșie (Phaeton rubricauda)
Sâmbătă, 21 ianuarie 2023 – Fregata mare (Fregata minor)
Sâmbătă, 28 ianuarie 2023 – Pescăruș argintiu (Larus argentatus)
MODUL 2 – MAMIFERE COPITATE
Sâmbătă, 11 februarie 2023 – Noblețea calului
Sâmbătă, 18 februarie 2023 – Zebra dungată
Sâmbătă, 25 februarie 2023 – Girafa – Atelier de Mărțișor



MODUL 3 – FRAGMENTE DE PRIMĂVARĂ
Sâmbătă, 11 martie 2023 – Crini și floarea de măceș
În cadrul acestui atelier, copiii vor învăța tehnicile de reprezentare pentru desenul florilor de crin și al florilor de măceș. Reprezentate creativ, ne vom lăsa inspirați de faimoasa operă de artă a pictorului italian Giuseppe Arcimboldo, reprezentant al stilului manierism, cunoscut în special pentru portretele sale unice, unde îmbină desenul structurilor naturale (fructe, legume, plante) în recognoscibile chipuri omenești.
Sâmbătă, 18 martie 2023 – Garofița Pietrei Craiului (Dianthus callizonus)
Cu siguranță Zeița Primăverii, Flora, care ne aduce primăvara în fiecare an, nu putea fi învăluită decât în minunatele garofițe delicate ce ne colorează anotimpul preferat. Flora este unul dintre personajele compoziției „Primăvara” și este pictată de Sandro Botticelli în stil renascentist. Vom picta garofițe parfumate și vom discuta despre personajele prezente în faimoasa operă de artă: Venus – zeița frumuseții, Flora – zeița primăverii, Zefir – zeul vântului, Mercur – mesager al zeilor, Cupidon – care țintește cu o săgeată a iubirii), cele Trei Grații – însoțitoarele lui Venus, etc.
Sâmbătă, 25 martie 2023 – Cuib de porumbel (Columba livia)
Porumbelul este o pasăre des întâlnită în Europa, ne dă binețe chiar și prin oraș! Bun zburător, forma corpului său l-a inspirat pe pictorul suprarealist Rene Magritte, care a compus în operele sale porumbelul dar într-o modalitate creativă și mai puțin ușor de recunoscut. La acest atelier vom picta o compoziție suprarealistă ce are ca subiect, porumbelul.



Informatii & înscrieri Ateliere ART ANTIPA la Muzeu:
Taxa de participare:
— Taxă un atelier – 80 lei/participant;
— Modulul lunar (3 ateliere) – 215 lei/participant;
Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ în limita a 15 locuri/grupă.
După completarea formularului de rezervare (https://antipa.ro/rezervari ), veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.goticket.ro/ .
Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.
La Atelierul Art Antipa se învaţă cum se desenează vieţuitoarele: insecte, păsări, animale şi obiecte naturale: scoici, roci, fosile, diferite structuri naturale.
Se studiază după colecţiile permanente ale Muzeului Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, exponate şi mulaje şi documentări (fotografii, albume cu animale, imagini macro, etc) pentru a se putea studia şi observa mai uşor subiectul prezentat. Temele reprezintă fauna Romaniei şi fauna mondială şi sunt structurate pe module tematice.
Se învaţă tehnici de reprezentare prin desen: măsurători, repere, axe de construcţie, proporţii, stabilirea formei, redarea expresiei şi detalii caracteristice fiecărei specie; şi prin culoare: redarea luminii şi a umbrei, reprezentarea texturilor: blana animalelor, penajul păsărilor, solzii peştilor, etc.; Se lucrează în tehnicile: acuarelă, culori acrilice şi creioane colorate pe diferite suporturi: hartie, acetofan, panza pe sasiu, sticla, obiecte modelate, pietre, rame, etc.
Se discută despre pictori clasici reprezentativi ce au avut natura (peisaje – habitat si fauna) ca sursă de inspiraţie pentru operele lor şi se arată exemple din albume de artă.
Şedinţele sunt practice iar lucrările rămân la participanţi.
Atelierul este destinat copiilor care doresc să înveţe să deseneze şi să picteze sub îndrumarea unui artist profesionist. Programul se desfăsoară astfel:
O grupa: Copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani
Această activitate creativă ajută la petrecerea timpului liber într-un mod plăcut, dezvoltă simţul estetic şi spiritul de observaţie şi ne apropie cu multă curiozitate de fascinanta lume a vieţuitoarelor din diferite habitate sau ere geografice.
Coordonator program educațional Art Antipa: Simona Cristina Zalinca – Formator de artă acreditat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Ministerul Muncii, profesor pedagog și artist vizual cu studii de specialitate absolvite în cadrul Universității de Artă din București – licențiată în Arte Decorative și Design și master Mentoratul în Educație în cadrul Facultății de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea din București, fondator Atelier Belladona Art din anul 2015. Experiență acumulată în peste 14 ani în cadrul programelor non-formale, de art terapie, activități extracurriculare și hobby pentru copii și adulți. Membru Asociația Dascăli Emeriți.
Coordonator programe educaționale:
- ART ANTIPA – atelier pentru copii organizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” începand cu anul 2015,
- HĂRȚILE ARTEI ONLINE – atelier pentru copii organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi,
- EDUCAȚIE PRIN ARTĂ pentru copii,
- ORA DE ARTĂ – activitate extracurriculară organizată în parteneriat cu Liceul Teoretic Național din București,
- Program On-line de Artă Distractivă pentru Copii,
- și alte programe Art Hobby pentru adulti, realizate împreună cu diverse companii.
GALERIE LUCRĂRI COPII:















































