ART ANTIPA – Belladona Art în parteneriat cu Muzeul Naţional „Grigore Antipa”

 ART ANTIPA la Muzeu – ATELIERUL DE DESEN, PICTURĂ ȘI ZOOLOGIE pentru COPII.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire virtuală cu Arta în cadrul Atelierelor Art Antipa la Muzeu.

Atelierele sunt un mod distractiv de a invata notiuni  din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltandu-se in acelasi timp si creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație.

Perioada de desfășurare:

Atelierele de toamnă Art Antipa se desfășoară sâmbătă, între orele 10:15 – 11:30 în Sala Atelier a Muzeului Antipa.

Succesiunea modulelor este următoarea:

Modul I – PĂSĂRI ARBORICOLE

24 septembrie 2022

Tema 1 (24 septembrie 2022) – Momotul amazonian

Modul II – VIETĂȚI ACVATICE

8 –  22 octombrie 2022

Tema 1 (8 octombrie 2022) – Căluțul de mare;

Tema 2 (15 octombrie 2022) – Peștele arici;

Tema 3 (22 octombrie 2022) – Calmar.

Modul III – CAMUFLAJ PERFECT

5 – 19 noiembrie 2022

Tema 1 (5 noiembrie 2022) – Insecta frunză

Tema 2 (12 noiembrie 2022) – Insecta băț;

Tema 3 (19 noiembrie 2022) – Cosașul.

MODUL IV – CULORI CU ZURGĂLĂI – Ateliere de Crăciun

》Atelier 1 – Sâmbătă, 10 decembrie 2022, orele 10 15 – 11 30, Prieteni de Crăciun 🐦

Descriere atelier: De Crăciun, micuța pasăre cântătoare, măcăleandrul, își vizitează prietenii dragi pe parcursul migrației sale. Călătoria sa este încântătoare iar momentele revederii sunt magice. Din zonele nordice își ia zborul în stoluri spre zonele mai calde din sud iar călătoria se poate prelungi până în nordul continentului african dacă iarna este prea aspră. Energică, ne va aduce câteva momente din aventurile sale ce ne vor inspira pensulele cu care vom ilustra o minunată felicitare de Crăciun pentru cei dragi sau poate chiar pentru Moșul!

》Atelier 2 – Sâmbătă, 17 decembrie 2022, orele 10 15 – 11 30, Renii Moșului 🦌

Descriere atelier: Vă invităm să faceți cunoștință cu cei 9 reni năzdrăvani care fac posibilă călătoria Moșului într-o singură noapte! Magici, rapizi și fiecare cu câte o personalitate unică, Rudolf, Vixen, Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Dunder și Prancer vor fi desenați și împodobiți a Sărbătoare într-o pictură gata înrămată, în cadrul acestui atelier!

✅️Informații Ateliere de Crăciun ART ANTIPA:

• Taxa unui atelier/ 80 lei/ participant

• Taxă 2 ateliere/ 150 lei/ participant

• Taxă 1 atelier (2 frați) / 145 lei/

• Materialele de lucru sunt incluse în taxa de participare iar tehnicile de reprezentare sunt accesibile fiecărui copil.

✅️Înscrieri aici: https://antipa.ro/product/prieteni-de-craciun/

Înscrierile sunt deschise până în limita a 15 locuri/ atelier. Înscrierile sunt finalizate prin achitarea taxei de participare după completarea formularului din link!

❗️Vă rugăm să respectați grupa de vârstă a copiilor! Atelierele Art Antipa se adresează numai copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani și sunt concepute cu informație specifică pentru vârstele menționate.

❤️ Vă așteptăm cu mult drag să făurim împreună atmosfera magică a Sărbătorilor de Iarnă! La Muzeul Antipa, etaj 1, sala Art Antipa.

La Atelierul Art Antipa se învaţă cum se desenează vieţuitoarele: insecte, păsări, animale şi obiecte naturale: scoici, roci, fosile, diferite structuri naturale.

Se studiază după colecţiile permanente ale Muzeului Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, exponate şi mulaje şi documentări (fotografii, albume cu animale, imagini macro, etc) pentru a se putea studia şi observa mai uşor subiectul prezentat. Temele reprezintă fauna Romaniei şi fauna mondială şi sunt structurate pe module tematice.

Se învaţă tehnici de reprezentare prin desen: măsurători, repere, axe de construcţie, proporţii, stabilirea formei, redarea expresiei şi detalii caracteristice fiecărei specie; şi prin culoare: redarea luminii şi a umbrei, reprezentarea texturilor: blana animalelor, penajul păsărilor, solzii peştilor, etc.; Se lucrează în tehnicile: acuarelă, culori acrilice şi creioane colorate pe diferite suporturi: hartie, acetofan, panza pe sasiu, sticla, obiecte modelate, pietre, rame, etc.

Se discută despre pictori clasici reprezentativi ce au avut natura (peisaje – habitat si fauna) ca sursă de inspiraţie pentru operele lor şi se arată exemple din albume de artă.

Şedinţele sunt practice iar lucrările rămân la participanţi.

Atelierul este destinat copiilor care doresc să înveţe să deseneze şi să picteze sub îndrumarea unui artist profesionist. Programul se desfăsoară astfel:

O grupa: Copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani

Această activitate creativă ajută la petrecerea timpului liber într-un mod plăcut, dezvoltă simţul estetic şi spiritul de observaţie şi ne apropie cu multă curiozitate de fascinanta lume a vieţuitoarelor din diferite habitate sau ere geografice.

Coordonator program educațional Art Antipa: Simona Cristina Zalinca – Formator de artă acreditat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Ministerul Muncii, profesor pedagog și artist vizual cu studii de specialitate absolvite în cadrul Universității de Artă din București – licențiată în Arte Decorative și Design și master Mentoratul în Educație în cadrul Facultății de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea din București, fondator Atelier Belladona Art din anul 2015. Experiență acumulată în peste 14 ani în cadrul programelor non-formale, de art terapie, activități extracurriculare și hobby pentru copii și adulți. Membru Asociația Dascăli Emeriți.

Coordonator programe educaționale:

  • ART ANTIPA – atelier pentru copii organizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” începand cu anul 2015,
  • HĂRȚILE ARTEI ONLINE – atelier pentru copii organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi,
  • EDUCAȚIE PRIN ARTĂ pentru copii,
  • ORA DE ARTĂ – activitate extracurriculară organizată în parteneriat cu Liceul Teoretic Național din București,
  • Program On-line de Artă Distractivă pentru Copii,
  • și alte programe Art Hobby pentru adulti, realizate împreună cu diverse companii.

Informatii & înscrieri Ateliere ART ANTIPA la Muzeu:

Taxa de participare:

— Modulul I – 80 lei/participant;

— Modulul I – 145 lei/ doi frați;

— Modulul II – 215 lei/participant;

— Modulul II – 390 lei/ doi frați;

— Modulul III – 215 lei/participant;

— Modulul III – 390 lei/ doi frați;

— 1 ședință – 80 lei/participant.

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/  în limita a 15 locuri/grupă.

După completarea formularului de rezervare, veți primi un e-mail de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro  .

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

GALERIE LUCRĂRI COPII:

 

 


Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.