Mentor Simona Cristina Zalinca

Pregătire profesională:

Nascută la 25 noiembrie 1987 în Bucureşti, Simona Cristina Zalinca este absolventă a profilului Arte Vizuale – Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi absolventă licenţiată la Universitatea Natională de Artă din Bucureşti în domeniul Arte Plastice, Decorative şi Design cu specializarea Design Vestimentar, în anul 2009 și a absolvit programul de master Mentorat în Educație, în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației – în cadrul Universitatea din București.

A participat la evenimente premiate şi la numeroase expoziţii de icoane pe sticlă si arte decorative, expunand lucrari de pictură si creații vestimentare în cadrul expozițiilor colective. Cu o vastă experienţă ca pedagog, a îndrumat copii şi adulţi în domeniul artelor plastice, organizând numeroase programe educative şi recreative în colaborare cu diferite instituţii.

Simona Cristina Zalinca – Formator de artă acreditat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Ministerul Muncii, profesor pedagog și artist vizual cu studii de specialitate absolvite, fondator Atelier Belladona Art din anul 2015. Experiență acumulată în peste 14 ani în cadrul programelor non-formale, de art terapie, activități extracurriculare și hobby pentru copii și adulți. Organizator workshopuri creative pentru diferite companii și instituții.

Membru Asociația Dascăli Emeriți.

Coordonator programe educaționale:

  • ART ANTIPA – atelier pentru copii organizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” începand cu anul 2015,
  • HĂRȚILE ARTEI ONLINE – atelier pentru copii organizat în parteneriat Cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi,
  • EDUCAȚIE PRIN ARTĂ pentru copii,
  • ORA DE ARTĂ – activitate extracurriculară organizată în parteneriat cu Liceul Teoretic Național din București,
  • Program On-line de Artă Distractivă pentru Copii,
  • și alte programe Art Hobby pentru adulti, realizate împreună cu diverse companii.

În prezent este formator de artă, fondator și director general al școlii BELLADONA ART și coordonează programele educaționale recreative pentru copii și adulți.


Lucrări:

  • 2022 „Wild Forest”

Argument artistic:

Arta mea reprezintă călătoriile personale către tărâmul cunoașterii și al viselor, ilustrează dragostea nemărginită față de toate formele naturale și constituie transmiterea mesajelor prin intermediul complexității forțelor naturii. Pentru recompunerea permanentă a realității înconjurătoare.

Ca un jurnal cotidian și o preocupare continuă spre definirea unor lumi încărcate energetic cu simboluri, senzații și dimensiuni, fără de care una fara cealaltă nu ar putea exista. Documentările făcute, natura, meditația și explorarea universului interior constituie sursele principale de inspirație pentru lucrări.

M-au atras în timp zone de cercetare precum Caii, Spiritele Naturii, Civilizațiile străvechi, Peisajele, Corpul omenesc și Detaliile pe care le-am explorat dându-le perspective dinamice și speciale prin intermediul subiectelor și al culorilor folosite.

Comunicarea prin vizual îmi simplifică interacțiunea cu exteriorul iar timpul petrecut în fața creației în propriul atelier nu este scurt deloc. Stăruința și acordarea atenției îmi sunt absolut necesare. Deși nu am căutat niciodată perfecțiunea, am învățat că frumusețea detaliilor îmbogățesc ansamblul acordându-i valoarea cuvenită. Observ darurile din jur și încerc să le subliniez prin pictură și uneori fotografie, vreau să împărtășesc lumii ceea ce poate trece cu vederea în graba cotidianului haotic.

Natura îmi este cel mai apropiat prieten, în mijlocul căreia mă simt acasă, un loc de unde culeg amintiri și informație, călătoresc spre zone de unde îmi place să mă întorc cu experiențe care să îmi îmbunătățească spiritul și care să îmi amintească despre valorile umane, indiferent de dimensiune. Caut permanent firescul în viața mea și consider că drumul vieții este mai important decat destinația.

  • 2016 – 2019 Spiritele Naturii
  • 2010 Portrete. Cai.
  • 2019 Păsări.
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.